MOVIE REVIEW: Homefront


Semalam nonton Premiere Screening of Homefront, thanks to Nuffnang for #NNPremiereScreening. But kali ni tiket wayang percuma ni bukan sebab enter contest, tapi diberi oleh Abang Fadli, a travel blogger tp xpernah jumpa lagi. Dia gatal enter contest Nuffnang, sedangkan dia nun jauh di seberang Malaysia. Hehe. Domo arigato!
As usual, #NNPremiereScreening bersekali dgn #Churpremiere. 2 tiket, so ajak Adilah to join me at GSC One Utama. Dan tak sangka jumpa jugak dengan sorang lagi travel blogger yang hanya kenal di FB saja b4 this: Izzati Ghafur

Sinopsis Homefront quite simple. Seorang lelaki (Jason Statham) ni bekas pegawai narkotik (DEA) undercover. Masa last operation,dia sebabkan anak ketua geng motor dia ditembak 47 kali.

So after few years, dia pindah kawasan kampung, ada gaduh2 sket. Then ketua geng dadah situ dapat tahu identiti dia. Pass info dia kat geng motor tu, dan apelagi, kena attack la.. Kesudahannya: Tonton la Homefront! Hehe. Tayangan Homefront di Malaysia bermula 28 November 2013.

Uniknya cerita ni sebab ada Winona Ryder, dah lama xtengok dia berlakon. Mainly, I watch this movie sbb ada James Franco. Kate Bosworth pun serius suka tengok! 

Rating: 3/5 bintang. 
Not that great storyline laa.. Ada part jumpy a bit, but still fun to watch.
Fun fact: Produced & directed by Sylvester Stallone.

Atika Ramlan

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 comments:

Abang Fadli said...

Welcome...huhuhuhu...

Atika Ramlan said...

u guna hp eh..sbb guna komen blogger instead of IntenseDebate

Abang Fadli said...

Yup...gune hp...hehehhe