~MyviKU berHari Raya dulu~



Baru la lega hati nak berhari raya. Baru setel tukar rim dan tayar lama MyviKU.Before this beli tayar Teck Ming Sunway , this year try Pusat Servis Tayar Weng Heng kat Bukit Kemuning.

Rim Ozi Racing ni dah 4 tahun pakai. Hadiah paling mahal pernah diterima, daripada my cik abang dulu. Sentimental sebenarnya. Tapi rim pun dah bengkok2 hasil jalan teruk tiap kali balik umah family @Klang. Tayar pun dah botak. Brake pad pun dah habis.  

Dok cari kedai tayar yang ok area Puchong/Kota Kemuning. Last-last terjumpa kat forum Lowyat masa cari kedai rim.Pusat Servis Tayar Weng Heng kat Bukit Kemuning. Dekat la dengan rumah family. Tengok review kat forum ok, so decided nak buat sini. cuma tunggu duit dan masa je. hehehe.

Deal mula-mula thru Whatsapp je. Dengan harga trade in, rim+tayar boleh dapat around RM1K ++.
Rim memang dah berkenan tengok kat thread Sports Rim. RM550.


Harga sports rim 8x100/114.3 Rm550.
Harga tayar Yokohama A Drive 195/55/15
: RM205 x 4.
Harga trade-in rim+tayar lama = RM270.

Campur brake pad (RM90), Taiwan cone ( RM80) dengan apetah RM40.

Total berbelanja : RM1334 (termasuk 2% caj sbb aku guna prepaid card BIG. Gatai nak kumpul point, haha.).

Rasanya price tayar  boleh nego lagi, tapi aku yang tak reti. Huhu.
Special price if mentioned from Lowyat katanya.. Servis from Ah Seng memang tip top. tak gopoh, terangkan satu-satu. His Malay is also good.

Atika Ramlan

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 comment:

Ridz Ayeop said...

Nak beli tayar lain kali, cuba try website http://mytayar.com

Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.