KES CERAI ANNE NGASRI DI MAHKAMAH

Kawen mengandung, Cerai pun mengandung?
before this I dah penah citer psl kes cerai Anne Ngasri dan Wafi ni. gi baca CERAI:Badi Sehati BErdansa?

Now dah masuk mahkamah..Ya Allah,terkejutnya bila baca ni:

KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah di sini menetapkan tarikh 14 Jun ini bagi aktres, Ngasriah Ngasri, 26, menfailkan pembelaan kes pengesahan penceraiannya dengan Abdul Wafi Hassan, 29.


Abdul Wafi melafazkan cerai pada 25 Mac lalu, pukul 11.20 pagi dirumahnya dengan lafaz 'Aku ceraikan Anne'. Plaintif iaitu Anne ketika itu mengandung dua bulan.
Sebelum ini, Abdul Wafi pernah melafazkan cerai dua kali, bagaimanapun tidak di failkan di mahkamah.

Humang aihhh.. 

dah 2x lafaz cerai. lafaz kali ketiga masa Anne pregnant 2 bulan anak ke-3? 

Ini yang payah kalau dapat jantan dayus ebagai ketua keluarga nih.. (yang lelaki jgn terasa plak ye,i kata jantan..hehe).

otak aku mula jahat pk yg mungkin sbb pasal nak cerai ni la yang Anne pakai tudung. untuk ketenangan hati or reason yg lain..

Gossip: Anne Ngasri dgn Wafi ni dengar kabar kawen pun sbb termengandung 2-3bln.Ni mmg kecoh soksek2 before depa nak kawen. Nikah 26 Mei, baby lahir Disember..katanya tak cukup bulan,tp sihat walafiat laa..and sbb soksek2 tu sblm kawen, rasanya mebi betul gak kot. gossip tau,xsoheh ye..

Klu betul, mmg betul kata sorang forumer cari: Kawen mengandung, Cerai pun mengandung..

Atika Ramlan

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

24 comments:

HEMY said...

hmm..ni sebab kawin berlandaskan apa ntah la...ikut la holywood punye stail kawin cerai...moge sukses

saya_arief said...

ingt kawen ni maen2 ker..

siti nurkhijah said...

lafaz cerai ni depa ikut suka ati ja nak ckp...
dulu abg si anne pun cam tu jgk wat main2 lafaz cerai

zulkbo said...

salam ziarah hari jumaat..
penghulu segala hari..
moga kita mendapat hikmahnya
dan di kurniakan kesihatan
yang baik...
jodoh pertemuan di tangan-Nya
pasti ada hikmahnya..

Aidi-Safuan said...

eh, gossip jer tuh kot. normal bagi perempuan yang first time pregnant untuk lahirkan bayi tak cukup bulan. :)

fiza said...

Kawin cerai nih macam dah jadi perkara biasa bagi artis. Membazir duit jer berhabis ribu-riban...kesudahannya cerai gak.

Cik Norfa said...

dorang ni kcerai ikut suka2 hati je. tak pikir ke masa depan anak2...

mcm takde penyelesaian lain pulak. ingat cerai berai ni Allah suka ke..

patutnya mohon lagi pada Allah...buat solat istiqarah byk2 kali dulu...dunia..dunia.

ellis suriyani said...

dah takdir die nak kawen & cerai semase mengandung...tp x leh dtrima kalo cerai sbb ann pakai tudung

buðak xnakaℓ said...

stakat tu ja jodoh diorang berdua.

qellissa said...

hmmm, bab kawen cerai ni no kumen..tp bab lafaz cerai smpi 3 kali tu yg heran..nampak sgt x matang..

Krole said...

dorg bat kawin ni cam men2 lak...jap kawen jap cerai...adoi ape nak jd ni...:)

kaizen shinobi said...

nih r kawin x cukup ilmu....

masturah idrus said...

nape nak kene cerai....emmm... sedey la mcm ni...

NaNaJoe said...

uiks~~
mcm btol gak kan?
sblm kawen pregnant..huhuhu~~

~Blabberina~ said...

Hemy: artis kita dah setaraf Hollywood in many negative ways.

arief: maybe "terkahwin" kot

siti: family depa mmg mcm2..darling pun ade kes..

Aidi; jgn saman gue psl gosip!huhu

fiza:kawen pun org sponsor tu

~Blabberina~ said...

cik norfa:paling kecian yg dlm perut tu

ellis:jgn lps cerai tudung ilekkkk

dak nakal: tu la,tp sayang kan..

qellisa: tu la,lafaz cerai.pastu rujuk sendirik2 je

Krole & Kaizen: gi kursus kawen bukan utk blaja gamaknya

Masturah: katanya org ke3-coz Wafi ni mmg ligat b4 kawen lagi

Nana: ramai je artis i know kawen sbb tu n lg dahsyat,yg gugur anak..

Beach Boy said...

tak patut x patut...ish pe la nk jd..

kakchik said...

semoga kedua-duanya menemui kebahagiaan hakiki selepas melalui ujian rumahtangga dan perceraian. paling penting kakchik doakan mereka temui kemanisan iman. anne pun dah pakai tudung sekarang ni. semoga kefahamannya tentang Islam makin meningkat.

azremy said...

sehati berdansa ekkk,,,tuuu lahh

belum cukup umur nak kawin

orangkasai said...

rasanya ada pula cina yang nak buta lepas ni

~Blabberina~ said...

BeachBoy: artis ni mmg wat kita geleng kepala

kakchik: tu la,hrp2 tudung xmelayang laa

azremy: well,kunun2 leh handle kawen usia muda.

orangkasai: xkan nak cina buta kot.senang2 je mulut bg cerai 3x..huh

are-bue said...

ingat sehati berdansa dulu, huk..huk

elin said...

bermaksudnya dah talak tiga lah??

~Blabberina~ said...

are-bue:bkn tu je,siap syahdu je tgk iklan depa kat tv

elin:sbb tu masuk court tu..nk mahkamah tentukan,jatuh ke talak 3.sbb depa 2kali sebut cetai,2x rujuk sndiri2 je..