JELAJAH BLOG versi 4.0 BEN ASHAARI




1)Header BEN ASHAARI BLOG     DONE


2)Berikan nama samaran anda dan nama blog anda ... Ceritakan latar belakang blog anda .. Lagi panjang lagi bagusssss ... 

Nama Samaran:
Mainly Blabberina. Mula2 start dgn Bloggerina.. Sorang kawan yang ja'at mulut kata "Babyrina ke?" chaisshhh!! (haaa,sape yg senyum tu, kenal la kot sape Babyrina tu ek..ekekeeke)

Juga gunakan nick TK utk cbox-sbb Cbox tak auto-entry nama.Malas nak type pjg2.

Nama blog yang utama: = CACAMARBA ME =

Latar belakang: 
Tak igt bila start dah..hehe..sbb dah start blogging pd zaman2 takde byk blog template,xde nuffnang,xde Adsense. but more to personal blog la..

end of 2008 baru reti blogging+making money. mula la sibuk dgn adsense.. lepas tu,tahu plak pasal nuffnang..tapi masa tu on off sbb masih sibuk keja opis.

Masuk 2009,kunun2 nak aktif BW dan nak jadik active blogger..sempat bertahan few weeks shj dek kerana kerja makin byk..adoi yaiii..

2010 tiba. Quit keja opis. Mula keja sendiri. Ada byk masa. Minat blogging makin mencanak-canak. Apetah lagi ditambah dgn niat nak dpt extra money sambil berblogging nih..

April 2010-sibuk pilih template yg tak serabut with 3 columns.akhirnya up gak my blog lepas jenuh pilih/testing templates. Mula aktif berBlogWalking sampai lmbt tdo. Ranking Alexa dr berjuta2 lemon, jadik 3 juta. Lepas tu, Alhamdulillah,keyword jumpa pelakon Adamaya buat trus naik ke 2juta skang ni. ranking Msia 8,209. Harap2 makin naik dan tak melorot..

Konsep blog mmg Cacamarba. Sy takde niche. Cerita n kongsi apa yang suka,sambil cuba integrate keyword yang bagus. Masih dok sibuk mendalami ilmu blogging, dan cara2 tingkatkan trafik. Antara yg sy tahu, of cos dgn join JELAJAH BLOG versi 4.0 BEN ASHAARI la!!  =)

3) Dari mana anda tau mengenai Segmen ini
Merata2 blog dok promo yang version lama2..tapi xsure camne nak submit. tetiba masa arini view ur blog,nampak entry fresh dr oven.. so terusssssss jaa..

Sekian sudah entry terpanjang sy..
TAHNIAH untuk anda yang rajin membaca hingga ke noktah terakhir ini .

Atika Ramlan

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

6 comments:

+akufobia+ said...

wahh.habis pun baca.haha.

~Blabberina~ said...

ekekkekeke..mmg TAHNIAH for u.. =)

Aidi-Safuan said...

babyrina? pornstar malaysia tuh kan? gler arh! famous tuh!

aduka said...

ntah nape blom terbuka ati mau join..
kureng psl glemer2 ni..
suka low profile..
yg glemer duk atas x pndang bwh..
tp..
org duk bwh akan slalu tgk org duk kat atas sana..
=)

~Blabberina~ said...

Aidi-amboi2,tau ek..bkn tu citer almost 10years ago ka?

Aduka-my purpose bukan utk glamer2. but i blog for fun sambil cari income. Trafik tgi perlu utk menten income dr nuff and google =)

Azrul Hisham said...

datang ziarah dari blog ben :)