GENG The Movie: My Review


ok, ni my personal opinion of GENG The Movie:
1. of cos very interesting.. animation,suara semua ok. cantik, meletup,very da bom!

2. Bahasa mythical creature Oopet tu aku rasa a bit off sket la..mmg la bahasa asing, tp mcm x brape kena. plak tu aku ni kuat pengaruh anime, so aku rasa mcm byk kali dgr ala2 Japanese, especially "baka" (sape yg xtau, baka means bodoh!")

3. Aku xsangka plak citer ni ala2 ganas2 sket. very good, cuma aku hrp lps ni citer dia bleh buat 2 muvi. 1citer yg mcm happy,citer psl zaman kanak2.. dan 2nd betul2 citer adventure, pertarungan-sbb mmg puas tgk action dlm citer tuh.

4. aku amatla turn off dgn segmen menyanyi ramai2 tuh. bukan apa,citer ni glamer,tp depa x pilih soundtrack yg melekat, yg catchy. alangkah bagusnya klu lagu tu senang budak2 ikut, dan leh jadik tagline jugak. klu iya pun financed by MOSTI, xkan la smpi skema sgt kot lagunya. lagu rakyat banyak catchy per..

5. puas ati dgn preview, making of, iklan + movie. pakej promosi depa ni amatla bagus!! nak tgk berkali2 the Making Of tuh..

err,so far itu la yg aku rasa..tp overall mmg BAGUS!! I just hope it can attract Non-Malays too. And kabarnya akan ke Indonesia bulan 7, and so far I heard di Indonesia juga Insyaallah dinanti2 kedatangannya. So Bloggers Indonesia, have u heard of Upin Ipin so far?

Atika Ramlan

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 comments:

bd fabregas said...

kalo masa time nyanyi ramai2 tu dia cari lagu yg catchy mcm lagu wonder pets mesti lg gempak..

TK said...

tu la..lirik pun aku xsempat nak tangkap. idea dah menarik,tp lirik n muzik cam xkena aa utk naikkan mood

p0dracer said...

Hi Atika, thanks for the feedback and review! We will continuously improve our production. Thanks again!